1 decembrie

4 dec.

NE-AU FURAT-O ȘI PE ASTA!!!

Așa cum s-a întâmplat din 1918 multe dintre bucuriile romanilor au fost “capitalizate” la țentru (undeva în sinea mea îi dau dreptate lui Laszlo Tokes).

Anul acesta ca și de mulți ani încoace am participat la “Sărbătorile Unirii” organizate la Alba Iulia.

Organizate impropriu spus, ca au fost mai mult dezorganizate, se pare ca pe fondul crizei nu sunt bani pentru organizarea de festivități. Asta am înțeles, că nu avem bani, dar mai este un mare lucru pe care nu îl înțeleg de ceva vreme:

1 decembrie 1918, și-a avut punctul și momentul de desfășurare la Alba Iulia. Știți noi sărbătorim formarea modernă a statului național român. La sfârșitul unui an zbuciumat (1918), provincia Transilvaniei este alipită Țării Românești. Astfel s- născut ideea de stat național român modern. Mă gândesc că acest lucru l-au avut și cei care în 1990 au propus ca 1 decembrie Sărbătoare națională.

Acum să revin la nemulțumirea mea. Alba Iulia este centrul acestui eveniment național, dar politica mitică a țării a luat într-un mod brutal sărbătoarea și a mutat-o la Bucale. Anul acesta alesul poporului (din diaspora) a fost plecat să doarmă la OSCE, nu de alta dar în România cred și eu că nu se putea dormi din cauza ploii care cădea la 0 grade și îngheța instant, mai ales nu se putea dormi din cauza huliganilor care urlau de foame. Acestea fiind spuse șăfu îl desemnează pe primul nesimțit al țării să îi ia onorurile, inițiind un nou conflict politic (că parcă nu avem destule). Toate aceste evenimente evident au loc la Capitală, provinția nefiind capabilă / merituoasa de astfel de evenimente. În acest timp la Alba Iulia sărbătorile își urmează cursul într-un derizoriu de neimaginat. Știți la noi in țară, importanța evenimentelor e în funcție de prezența politică, iar la Alba Iulia nu a fost important deloc. Singurii prezenți la Alba au fost primarul municipiului (dat fiind gestul șăfului său care a plecat in K…stan nu m-ar fi mirat să nu vină), și Mickey Mouse Victor Ponta, președintele PSD, care într-un interviu a accentuat faptul această sărbătoare trebuie trăită la Alba Iulia (sper să rămână cu aceeași idee și după 2012 când vor ajunge la putere), și au mai fost câțiva mărunței politici nebăgați în seama.

Acestea fiind spuse, vin cu întrebarea, la care aștept răspunsuri:

De ce Bucureștiul vrea să ne fure bucuriile provinției, luându-ne tot ceea ce începe să crească frumos și să o transforme într-o porcărie tipică lor?

P.S. Ca sa argumentez asta vă dau cele 2 exemple de care m-am lovit în ultima vreme, dar știu cu siguranță că mai sunt:

1. Sărbătoarea națională a României, amintirea unui eveniment de mare importanță istorică, în urma căruia se naște România modernă, transformat in București în sărbătoarea cârnaților si a fasolii (ca deh… suntem un popor eminamente creștin ortodox 89%?! care ține postul Crăciunului).

2. Dracula Parc, a fost o idee măreață, pentru revigorarea industriei din orașu-mi de baștină, și care ar fi adus un impact turistic GIGANTIC în zonă, dar care a fost mirosit de bucureșteni ca mare potențial, mutat la Snagov (ce-o fi avut Dracula cu Bucureștiul? – să-i scriem un mail lui Bram Stoker să-l întrebăm) și bineînțeles că a fost tratat în stil bucureștean, adică a murit din fașă.

Reclame

2 răspunsuri to “1 decembrie”

  1. silviu 4 decembrie 2010 la 5:13 pm #

    bravo frate, ai mare dreptate. dar ce sa faci asta e romania gura de rai cu fasole si ciolan sau mai bine spus cu marea lupta numai pt ciolan

  2. Dani 6 decembrie 2010 la 10:04 am #

    Mah, daca ii scrii un mail lui Bram Stoker sa-l injuri si din partea mea, ca a transformat unul din eroii romanilor in sugator… de sange, de p***, ce mai conteaza. Si asta a devenit imaginea poporului nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: