Hai sa o facem ROMÂNIA!!!

26 sept.

E al doilea an în care proiectul Let’s do it Romania şi-a închis cu succes porţile. Gurile bune spun că au fost peste 200.000 de voluntari (Doamne dă şi la mai mare!).

E primul an în care eu m-am băgat în această activitate. Şi unde puteam să fac această minunăţie decât în localitatea în care îmi desfăşor viaţa, adică Baru (judeţul HD).

Cu dezamăgire în suflet am constatat prezenţa la această manifestare a copiilor de la Şcoala aduşi cu japca şi mai puţin cu noţiunea de voluntar. Privind partea plină a paharului e bine că aceşti copii poate vor învăţa că ceea ce ei au cules nu trebuie să se găsească în natură ci în punctele de colectare a deşeurilor (selective sau nu).

Aşadar am pornit de dimineaţă (pentru unii ora 9 este dimineaţă) şi am început să adunăm gunoaiele oamenilor (eu am făcut parte dintr-un grupuleţ de vreo 15 oameni din care vreo 4 tineri 1 profesoară şi nişte copii).

NU POT SA CRED CÂTE PROSTII ARUNCĂ OAMENII în apă, pentru că noi am cules jegurile altora de pe unul din râurile Barului şi de pe lângă el.

Suntem atât de dezinteresaţi de soarta noastră încât dăm dovadă de un cretinism incredibil, am gasit evident o multime de PET-uri (majoritatea covârşitoare de bere – să ne fie ruşine nouă băutorilor de bere), pungi aruncate în apă, materiale de construcţii, haine şi culmea… cât de tâmpit să fii să arunci un butoi mare de lemn (de vreo 200-300 kg) în apă şi să crezi că va dispărea.

În concluzie, sper că tinereii care au participat ieri la mişculaţiunea de voluntariat numită Let’s do it Romania vor rămâne cu câte ceva şi atunci când îi vor vedea pe cei din jurul lor că fac mizeri îi vor trage de mânecuţă, iar locuitorii Barului poate vor conştientiza că până să se apuce să facă scandal despre apa de la robinet care este nepotabilă să conștientizeze că ei au o apă limpede care le curge la poartă şi ei nu o preţuiesc pe aceasta.

Aşa că Let’s do it Romania!, dar CU CAP!!!


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: